10 motive pentru a deveni Life Coach cu Acreditare ANC

10 motive pentru care să devii Life Coach cu acreditare ANC
Life coaching

10 motive pentru a deveni Life Coach cu Acreditare ANC

Îți prezentăm 10 motive pentru a deveni Life Coach cu Acreditare ANC. În ultimii ani, coachingul a devenit o profesie tot mai populară în România. Acest lucru se datorează, în parte, creșterii interesului pentru dezvoltarea personală și profesională, dar și a oportunităților de carieră pe care le oferă coachingul.

Dacă ești interesat să devii life coach, este important să știi că există o serie de beneficii pe care le poți obține atât pentru dezvoltarea personală, cât și pentru cariera ta. În acest articol, vom analiza cele mai bune motive pentru a deveni life coach acreditat.

1. Dezvoltare personală – un life coach în curs de certificare este în primul rând client

Unul dintre cele mai importante beneficii ale life coachingului este dezvoltarea personală. Prin intermediul coachingului, vei învăța să te cunoști mai bine, să îți dezvolți abilitățile de comunicare și de rezolvare a problemelor, să îți atingi obiectivele și să trăiești o viață mai împlinită.

2. Diplomă de life coach cu acreditare ANC recunoscută la nivel național și internațional

Acreditarea ANC oferă o garanție a respectării Standardului Ocupațional pentru această profesie, care impune furnizorului de formare criterii înalte pentru toate aspectele implicate în procesul de formare. Sa vedem care sunt cele mai importante.

 • Selecția cursanților (diploma de absolvire studii superioare).
 • Realizarea formării în cadrul programului (360 de ore dintre care 180 directe cu formatorii, live sau online.
 • Și mai ales, dovada a 60 de ore de practică de specialitate realizate și documentate pe parcursul programului).

În condițiile formării de către formatori cu experiență redutabilă de coaching, competențele dobândite de către absolvent sunt la nivelul celor mai înalte standarde internaționale. Orientativ, standardele internaționale de măsurare a competenței pentru fiecare tip de formator implicat variază.

 • Minimum 1500 ore pentru Mentor Coach-ul din cadrul programului, preferabil 2500 și mai mult.
 • Minim 750 ore pentru Supervizor, preferabil 1000 si mai mult.
 • Și minim 100 de ore pentru Practician, preferabil 250 si mai mult.

Motivul principal pentru stabilirea acestor parametrii, este că experiența la acest nivel de a practica coachingul, le conferă competențe reale, care pot fi transmise și modelate de către life coachii in formare.

Este important ca formatorii de life coachi:

 • sa aibă ei înșisi diplome obținute pe merit, recunoscute de organizații prestigioase în coaching,
 • să fie acreditați ANC și internațional.

Iar creatorii și dezvoltatorii programelor de acreditare în coaching să fie absolvenți de școli prestigioase și preferabil la nivel de Maestru Acreditat. De altfel, pentru acreditările internaționale ale programelor, aceasta este o regulă în sine.

3. Respectarea standardului ocupațional pentru ocupația specialist în activitatea de coaching

Standardul ocupațional pentru ocupația specialist în activitatea de coaching este un document care definește competențele și abilitățile necesare pentru a practica această profesie. Respectarea standardului (si, desigur, a codului deontologic profesional) de către life coachi este esențială pentru a asigura o calitate ridicată a serviciilor oferite.

4. Importanta diplomei de absolvire și a certificatului de acreditare ANC pentru life coachi

În multe cazuri, diplomele de absolvire a programelor de formare acreditate de ANC sunt necesare, chiar critice pentru diferențierea nivelului de expertiză pentru selectarea unui life coach.

Aceasta se aplică cu precădere în proiecte educaționale, mai ales în cele finanțate din fonduri europene, unde fiecare diplomă și mai ales, rigurozitatea formării, deci a competențelor aduse în cadrul proiectului, este esențială.

De asemenea, pentru a presta servicii de coaching în organizații este critică această acreditare, preferabil completată de recunoaștere din partea organismelor internațional de acreditare dintre cele mai cunoscute sunt ICF, EMCC, IAPC&M.

O diplomă de absolvire a unui program acreditat de coaching este recunoscută la nivel național și internațional, ceea ce îți oferă un avantaj competitiv în piața muncii.

5. Importanța unui program de acreditare conform standardului profesional in life coaching

Un program de certificare acreditat de ANC are o durată de 360 de ore, din care 60 de ore de practică de coaching și 180 de ore de interacțiune directă cu formatorii.

Sesiunile de predare-învățare și practică de obicei au proporție 50-50 din durata în ore a fiecărui modul de formare. Acest lucru asigură că absolvenții dobândesc cunoștințele și abilitățile necesare pentru a practica coachingul într-un mod profesional și responsabil.

6. Importanța formării într-un program de acreditare în life coaching de către profesioniști cu experienta in coaching

Un program de formare acreditat de ANC este coordonat de formatori, specialiști în coaching acreditați național și profesioniști în coaching recunoscuti internațional. Acest lucru asigură că absolvenții primesc o formare de calitate, care este în concordanță cu standardele internaționale.

Standardul Ocupațional din România este primul de acest gen din Europa, fiind urmat la distanță de țări cu o practică mult mai bogată dar mai lente în legiferarea standardelor lor profesionale, care în timp ne-au urmat exemplul.

Este un privilegiu și o onoare să te specializezi într-o meserie care îți oferă oportunitatea și responsabilitatea de a lucra cu mintea, inima și viața unui om, influențând astfel, prin prezența ta ca specialist în viața sa, mulți alți oameni care beneficiază indirect de rezultatele serviciilor tale.

Contribui astfel la o mai mare libertate de acțiune, la o întelegere aprofundata fata de sine și la dezvoltarea unui comportament care ii accepta si ii include la un nou nivel pe ceilalți.

7. Oportunități de carieră pentru un life coach cu acreditare ANC

Coachingul este o profesie în creștere, cu o serie de oportunități de carieră. Life coachii pot lucra cu persoane unu-la-unu și, în funcție de specializarile suplimentare, pot ajunge să lucreze cu echipe sau organizații întregi pentru a-i ajuta să își atingă obiectivele.

Practic, fiecare dintre noi poate beneficia in viata  sa la un moment dat de serviciile unui life coach,, ceea ce creaza oportunitati infinite pentru un life coach de a-si dezvolta cariera sau chiar afacerea proprie in coaching.

8. Salarii si venituri atractive pentru life coachi angajați în organizații si antreprenori in coaching

Când sunt angajați în organizații pe rol de coach intern, salariile life coachilor variază în funcție de experiență, expertiză și domeniu de activitate. În general, salariile sunt competitive și pot depăși 10.000 de lei pe lună.

Un life coach poate alege să presteze serviciile pe cont propriu sau în colaborare/parteneriat cu o companie care oferă publicului servicii de specialitate în coaching.  Veniturile pe oră ale unui life coach pot varia în România de la 150 de lei la 500 de euro pe oră. Veniturile depind mai ales, de de nivelul de experiență, cunoaștere, acreditări naționale si internationale ale coachului. Factori importanti in stabilirea pretului mai sunt: increderea sa in sine , puterea si abilitatea de a cere pretul adecvat pentru valoarea serviciilor prestate.

La valoarea tarifului conteaza foarte mult reputatia si credibilitatea pe piata, atat a coachului cat si a organizatiei care il reprezinta in relatia cu clientii.

9. Flexibilitatea de presta serviciile de coaching in functie de toate celelalte activitati importante pentru viata si profesia specialistului in coaching

Coachingul este o profesie flexibilă, care permite lucrarea de acasă sau de la distanță. Acest lucru oferă life coachilor libertatea de a-și gestiona propriul timp și de a-și alege clienții.

10. Impact pozitiv asupra societății

Coachingul poate avea un impact pozitiv asupra societății, ajutând oamenii să-și atingă obiectivele și să trăiască o viață mai împlinită. Este important sa fie facut cu integritate profesionala si din cunoastere temeinica a proceselor pe care le presupune coachingul eficient. Coachul trebuie sa poata sa se adapteze fiecarui tip de client in parte.

Life coachii pot contribui cu succes la îmbunătățirea calității vieții individului, echipei sau organizației.

În concluzie, există o serie de motive pentru care să devii life coach cu acreditare ANC. Coachingul este o profesie care oferă oportunități de dezvoltare personală, profesională și de impact pozitiv asupra societății. Acreditarea în life coaching este un pas important în dezvoltarea carierei unui coach. Ea demonstrează că coach-ul are cunoștințele și abilitățile necesare pentru a-i ajuta pe clienți să-și atingă obiectivele.

Procesul de acreditare poate fi provocator, dar este și o oportunitate de a învăța și de a crește. Dacă ești un posibil candidat la acreditare, te încurajez să faci ce este necesar pentru a o obține.

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să-ți îndeplinești obiectivele

 • Fă cercetări. Asigură-te că alegi o organizație de acreditare de renume, care oferă un program de calitate.
 • Fii pregătit să muncești din greu. Acreditarea necesită mult timp și efort.
 • Solicită ajutor. Există multe resurse disponibile pentru a te ajuta să treci prin procesul de acreditare.
 • Dacă ești dedicat și perseverent, vei reuși să obții acreditarea și să-ți începi o carieră de succes în life coaching.

În plus,

Iată alte câteva motive pentru care este important să obții acreditarea în life coaching

 • Îți oferă încredere și siguranță. Acreditarea demonstrează că ai cunoștințele și abilitățile necesare pentru a-i ajuta pe clienți să-și atingă obiectivele.
 • Îți îmbunătățește credibilitatea. Acreditarea te ajută să te diferențiezi de ceilalți coachi și să construiești relații de încredere cu clienții.
 • Îți oferă acces la oportunități de afaceri. Multe companii și organizații preferă să lucreze cu coachi acreditați.

Așadar, dacă ești interesat de o carieră în life coaching, nu ezita să faci pașii necesari pentru a obține acreditarea.Credit foto: freepik.com

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de utilizare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici.

Privacy Settings saved!
Privacy Settings

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

These cookies are necessary for the website to function and cannot be switched off in our systems.

In order to use this website we use the following technically required cookies
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

We use WooCommerce as a shopping system. For cart and order processing 2 cookies will be stored. This cookies are strictly necessary and can not be turned off.
 • woocommerce_cart_hash
 • woocommerce_items_in_cart

Decline all Services
Accept all Services