Profesorul, Antrenor de Echipă

Coaching în educație

Profesorul, Antrenor de Echipă

Fii Antrenorul Echipei Tale

Ne bucurăm din suflet că îți dorești să afli mai multe despre programul nostru dedicat celor care vor să  obțină și să manifeste abilități de coaching în educație. Astfel vei reuși să captezi interesul elevilor și să realizezi ore mai interesante, cu elevi mai motivați. Iar dacă ești director de școală vei reuși să-i atragi pe colegii tăi să se implice mai mult în proiectele din cadrul școlii. În plus prin instrumentele și tehnicile învățate reușești să-ți organizezi mai bine propria ta activitate, să-ți structurezi mai bine programa și să faci participarea la clasă mult mai dinamică.

Echipa ta este clasa ta, sunt colegii tăi, sunt părinții elevilor tăi și mai ales, ECHIPA sunteți voi, profesori-elevi-părinți, susținuți de membrii comunității voastre pentru rezultate din ce în ce mai multe și mai frumoase, obținute împreună. Și desigur, cu din ce în ce mai multă bucurie, atât la școală cât și acasă! 

Am creat programul Profesorul, Antrenor de Echipă, cu respect și apreciere pentru cunoașterea, experiența, dăruirea și impactul benefic în educație al profesorilor minunați din țara noastră, sintetizând experiența noastră de 10 ani de a forma Coachi, Profesori și Voluntari alături de care am implementat proiecte care au produs rezultate extraordinare în educație pentru mai mult de 15.000 de elevi și mai mult de 2500 de cadre didactice.  

undraw_Group_chat_unwm

Program realizat in parteneriat

Beneficiile tale

Participând, vei vedea cum acest program acționează pe 5 dimensiuni, producând rezultate vizibile în timp real.

Este uimitor, îmbucurător și inspirant. Vino cu noi!

undraw_certification_aif8

1. Personal

undraw_work_chat_erdt

2. Profesional

undraw_Connecting_Teams_8ntu

3. In echipa

undraw_Group_chat_unwm

4. Organizational

undraw_career_progress_ivdb

5. Financiar

undraw_going_up_ttm5

+ Bonus

Pentru maximă eficiență, am structurat programul în 3 Nivele a câte 6 Module de teorie si practica, cu durata de 2 ore fiecare, susținute on-line timp 6 săptămâni per nivel.

Activitatea ta în cadrul programului

Modulele de studiu și practică din NIVELUL 1

1. Cele 10 principii fundamentale care susțin Antrenorul de Echipă

Pe parcursul sesiunilor de teorie, practică și studiu individual, primești răspunsuri la următoarele întrebări:

  • Cum treci de la paradigma clasică pentru predare-învățare vs. paradigma de coaching pentru educație?
  • Care sunt instrumentele fundamentale pentru coaching în educație și cum le poți aplica imediat în activitatea ta?
  • Ce și mai exact cum face un Coach de Echipă? 
  • Cum să procedezi că Antrenor să fii ascultat iar oamenii cu care tu interacționezi să te asculte, să lucreze în armonie și să obțină performanța împreuna chiar dacă nu se cunoșteau înainte de a se întâlni la un proiect de echipa?
  • Principii de leadership: cum agreezi cu o echipa modul optim în care o să lucrați, ce vei face și ce nu vei face și ce are de făcut echipă, în cadrul responsabilităților voastre comune?
2. Primii pași împreună, experiența de a FI în Echipă

Teorie:

Cum te conectezi la interesele care te pasionează pentru a produce schimbarea durabilă pe care o dorești?

Cum alegi dintre toate posibilitățile pe cea care îți este cea mai potrivită?

Cum câștigi timp lucrând organizat împreună cu ceilalți și cum devii mult mai eficient în propria activitate ? 

Practică:

Experimentezi vizualizarea

Selectezi opțiunile optime pentru tine 

Devii parte a unei echipe de proiect

Și faceți primii pași împreună

3. Procesul de Planificare pentru creșterea eficientei echipelor

Teorie:
Cum planifică o echipă un proiect nou, în pași simpli de urmat de către toți? Cum ajutăm echipele să ajungă repede la consens?

Practică:
Afli despre întrebările cruciale
Înveți din Lecțiile din Trecut și Explorezi presupunerile care ar putea să te ajute sau să te provoace pe parcursul implementării proiectului de echipă

4. Primele progrese, contractare și (re) negociere

Teorie:

Cum te asiguri că auzi fiecare voce?

Cum știi că ceea ce știi este ceea ce vrea să îți spună celalalt?

Cum te asiguri că fiecare are rolul potrivit în echipa ta?

Cum te asiguri că știi care sunt așteptările, nevoile, ofertele și cererile fiecăruia?

Și cum le armonizezi pe toate?

Practică

Înveți despre contractare și recontractare, descoperi întrebările puternice și valoare lor pentru cooperarea între membrii echipei

5. Comunicarea autentică și puterea ascultării

Teorie:
Cum ne spunem lucrurile mai puțin plăcute, fără să ajungem la conflict și fără să optim proiectele? Cum ne armonizăm cu ușurință și ajungem o la comunicare bazată pe ascultare autentică și abordare apreciativă?

Practică:
Experimentezi și înveți să facilitezi un proces eficient prin care sunt gestionate emoțiile și sunt soluționate presupunerile care în mod obișnuit încetinesc sau subminează munca de echipă

6. Evaluarea progreselor și sărbătorirea primelor rezultate obținute

Teorie:

Cum știi că ați reușit ce v-ați propus și cum măsurăm rezultatele când lucrăm în echipe?

Cum creezi o cultură a aprecierii în mediul tău?

Cum sărbătorești fiecare progres ca motivație pentru următoarele?

 

Practică:

Aplici contractarea rolurilor și delegarea

Stabiliți parametrii proprii de evaluare a performanței pe termen lung

Experimentezi și înveți să facilitezi auto-aprecierea și sărbătorirea.

Facilitatorii programului

formator, coach și inovator în educație
Președintă al Asociației ROI (www.aroi.ro), Simona David Crisbășanu a inițiat și coordonat proiectul inovator Zburd-Educație prin coaching (zburd.ro), care s-a axat pe intervenția în licee dezavantajate (în special tehnologice) din întreaga țară și a încurajat colaborarea profesori-elevi-părinți-comunitate, cu rezultate remarcabile, prezentate în filmul documentar Ba se poate!, disponibil online. “Am dus mai departe Zburd prin formarea de voluntari și de profesori în proiecte realizate în parteneriate cu Institutul pentru Științe ale Educației. Am coordonat și alte proiecte precum Adopta un liceu, Ucenic Electrician și YEEI!-Antreprenoriat la Puterea Tinerilor, derulate în parteneriat cu alte organizații și/sau companii finanțatoare. În 2019, am lansat platforma www.scoalazburd.ro, ce include o hartă a școlilor care transformă educația în România.” Simona David Crisbășanu a lucrat în calitate de manager, comunicator, coach/facilitator și formator cu sute de profesori, elevi și părinți, fiind o promotoare a lucrului în echipă pentru o școală mai bună. “Susțin schimbarea de mentalitate în educație prin colaborarea profesori-elevi-părinți, care poate genera rezultate extraordinare și poate ușura povara de pe umerii cadrelor didactice. Prin participare și colaborare, învățarea poate să capete mai mult sens”, spune Simona.
MAESTRU ÎN COACHING ȘI FONDATOAREA ACADEMIEI
Maestru în Coaching Acreditat de Autoritatea Internațională pentru Coaching și Mentoring Profesionist, este Fondatoarea AMA Leadership Academy, Director de Țară România Leadership in Motion și Președinte Asociația ARC-Pro pentru Coaching Profesionist din România. Cu o experiență de 20 de ani în antreprenoriat, leadership și coaching și mai mult de 10.000 de ore de implementare a programelor de training, coaching, formare a specialiștilor în activitatea de coaching, respectiv coaching de echipă, AMA contribuie la succesul organizațiilor, echipelor, comunităților și membrilor acestora cu rezultate la nivel de excelență în sportul de performanță, business și educație. Formator al echipelor de voluntari care au adus coachingul în educația din țara noastră, AMA este Expert Curriculă și Implementare în Programe Educaționale care au produs rezultate pentru mai mult de 15.000 elevi și profesori români. Cu o experiența de 10 ani în programe susținute de către Ministerul Educației și Cercetării, Institutul de Științe ale Educației, Fonduri Europene, Banca Mondială, Leadership in Motion, Asociația ROI și numeroase alte ONG-uri si organizații, AMA contribuie la dezvoltarea educației românești prin metode inovative și abordări multidisciplinare din sfera holistica și transformațională.

Ce spun coachii

Coachii formați de noi și susținători ai programului care ne-au fost oaspeți dragi la sesiuni în care au experimentat rolul de participanți, au ales să împărtășească dintre revelațiile și conștientizările preferate:

Îndrăznesc să pot și să fiu mai mult

Chiar dacă de multe ori simt că sunt prea obosită și că îmi este imposibil să mai fac încă un efort, există acea iubire, dedicare, pasiune care mă fac sa iau primul avion și să zbor către sesiunea de antrenament, mentorat, practică... Ajunsa acolo, energia, bucuria, inspirația pe care le primesc, mă fac să ÎNDRĂZNESC să cer mai mult de la mine, să dau mai mult, să fiu mai mult decât credeam că pot.
Minodora
/ Operations & People Manager Avira, Pilot Coaching.THE Next Generation

Bravo și Respect! Cu recunoștință.

... un modul de-a dreptul "îndrăzneț" - felul în care ați combinat informațiile cu intensitatea cu care le-ați livrat. Aveți o dinamică excelentă între voi: v-ați completat natural și firesc. Iar modul în care "pilotați" cu inocență, putere, dăruire și curiozitate, m-a făcut să mă simt ca un copil care are niște cuburi la îndemână, vrea să facă cel mai înalt turn, neștiind cum și dacă va reuși, dar pune cu stăruință piesă după piesă și face tot ce știe să creeze o structură rezistentă și se bucură de fiecare "etaj" care stă!
Luiza
/ Coach ACC - ICF, Coach Zburd - Educație prin Coaching, Pilot Coaching.THE Next Generation

De pe parcurs: nici un fel de negativitate, doar fericire în progres

Din primul modul am primit răspunsul la întrebarea "de ce ar face cineva coaching?": două realități care se intersectează și care se sprijină reciproc pentru o experiență de reușită reciprocă.
Lavinia
/ Facilitator proiecte educație non-formală pentru Diamond Kids, Pilot Coaching.THE Next Generation

Sustin cu tarie programul

Îmi plac în mod special exercițiile și cel mai mult dintre toate îmi place schimbul de rol de la coach la client și de la client la coach. M-a fascinat să îmi pun întrebarea ”cum aș face eu mai bine dacă aș fi în locul celuilalt” - e o perspectivă diferită de tipul de training cu care sunt obișnuită. Îmi place că programul te provoacă să găsești soluții la fiecare situație în parte. Mulțumesc pentru experiență colegilor cu care am practicat.
Victorie
/ Wellness Coach, G.E.T. Herbalife International, Susținătoare a programului

Am descoperit un univers

Datorită exercițiului de conștientizare a impactului prezenței în realitatea celuilalt, am descoperit un întreg univers în spatele conexiunii dintre privirile a doi oameni.
Silvia
/ Profesor Teach for Romania, Pilot Coaching.THE Next Generation

Mi-am gasit confirmarea

Mi-am găsit confirmarea faptului că sunt în locul potrivit datorită felului în care se "întamplă" lucrurile în acest curs. Starea de energie pe care o simt aici este diferită de orice alt loc sau grup de oameni cu care interacționez.  Rezonez maxim cu stilul tau, Ana. M-a super impresionat experiența de a fi coach: owning the space, where space means time  & mirroring: in the mirror I see you seeing me and I see myself too.
Ioana
/ Artist The "Radio-Active" Movement, Pilot Coaching.THE Next Generation

Felicitari

Ziua a fost foarte interesanta. Mi-a plăcut atmosfera calmă în care am lucrat și procesul prin care am fost conduși, care a inclus momente de reflecție personală. Felicitari! Abia astept sa citesc cartea recomandata privind modelele de coaching.
Mirela
/ ChildPact Secretary General & Senior Liaison Manager at World Vision Middle East and Eastern Europe, Pilot Coaching.THE Next Generation

Hai cu noi

Noi iubim ceea ce facem și vrem să împărtășim ceea ce iubim cu lumea întreagă. Împreună facem o educație mai bună.
Tu ce vrei?

Vreau sa fiu Antrenor de Echipă

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de utilizare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici.

Privacy Settings saved!
Privacy Settings

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

These cookies are necessary for the website to function and cannot be switched off in our systems.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

We use WooCommerce as a shopping system. For cart and order processing 2 cookies will be stored. This cookies are strictly necessary and can not be turned off.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Refuză toate serviciile
Acceptă toate serviciile