De la femei puternice la lideri inspiranți – construind împreună un an de succes și transformare

De la femei puternice la lideri inspiranți: construind împreună un an de succes și transformare
Poveștile AMAzing

De la femei puternice la lideri inspiranți – construind împreună un an de succes și transformare

Revin cu noi reflecții și lecții (unele abia descoperite, altele bine învățate) la începutul acestui an ce se anunță cel puțin provocator pentru țara noastră (cu multe alegeri la orizont și cu toate celelalte aspecte ce țin de contextul social-economic intern și extern simultan).

Din prima vă spun că afirmația “orice criza este o oportunitate” face ca toate acestea să fie în același timp o sursa foarte ofertanta pentru fiecare dintre cei care vor să treacă la un nou nivel de dezvoltare, realizare și împlinire, prin munca dedicată, aliniată cu obiective îndrăznețe. Desigur, fructificarea oportunităților este mult mai realizabilă atunci când suntem susținuți prin parteneriate autentice cu cei care cu adevărat cred în noi, vor, pot și chiar reușesc să își acorde sprijinul real că să le obținem.

Când mă gândesc că “nici un om nu este o insula”, simt o profundă recunoștință  pentru toate experiențele și oamenii care au contribuit la cine am devenit în timp. Este un privilegiu să fi întâlnit atât de mulți oameni buni și să fi fost susținută, educată, învățată și antrenată de profesioniști redutabili și foarte bine intenționați, care au văzut în mine acel “ceva” – acea strălucire, sclipire, cum vreți să îi spuneți, pe care și eu o caut permanent și mă strădui să o întrețin, să o dezvolt și să o îngrijesc pentru că o prețuiesc enorm, în toți cei pe care îi întâlnesc pe calea mea.

Așa că revin astăzi, atât cu reflecții din uimitoarele experiențe recente, cât și cu noi perspective personale asupra călătoriei transformaționale pe care o continuăm împreună, la un nou nivel, în acest an de foarte mare importanță pentru noi toți.

Cine mă cunoaște, știe deja că sunt cu trup și suflet dedicată susținerii, dezvoltării și exprimării pe deplin a femeilor, mai ales a celor care îndrăznesc să se implice curajos în a aduce reala valoare țării noastre și comunităților din care fac parte, la nivel național și internațional.

Am o profunda apreciere pentru cele care și-au asumat roluri de lideri pentru a contribui cu un impact major la schimbarea în mai bine. Nu este ușor în nici o parte din lume să facem munca aceasta, dar mai ales acum și aici. Cu toate acestea, împreună suntem mult mai puternice decât am avut vreodată ocazia să dovedim.

În acest spirit, mă implic și contribui cu tot ce știu, pot și am energie să ofer celor cu care rezonez. De aceea, sunt onorată să fac parte din organizații de femei la un nivel înalt de profesionalism în activitatea lor și cu o mare amploarea manifestării lidershipului în domeniile lor de referință:

 • Organizația Femeilor Antreprenor OFA UGIR căreia îi mulțumesc pentru rolul în dezvoltarea leadershipului antreprenorial feminin în calitate de Coordonatoare Dezvoltare OFA Bucuresti.
 • Professional Women Network  căreia îi mulțumesc pentru formarea de către experți redutabili în programul Women On Bords: “Excelență în Guvernanța Corporativă: Construind Organizații Durabile” și
 • European Women Association, căreia îi mulțumesc pentru onoarea reprezentării inovației în coaching și dezvoltare umană pe scena Future Innovation Summit din Dubai.

Este foarte interesant pentru mine, cum deschiderea mea către spatii din ce în ce mai mari de explorare și manifestare, a atras invitații de reprezentare atât din partea:

 • organizațiilor globale care deja au produs transformări semnificative în statutul și vizibilitatea femeilor, precum G100 Wings, cât și din partea
 • organizațiilor din sfera politica autohtonă, precum REPER și foarte recenta propunere de candidatură la o funcție publică de mare răspundere.

Încredere și semn de apreciere pentru care vă foarte mulțumesc dragi oameni minunați, care știți deja că îmi pun toată speranța în voi și în toți aceia care vor să demonstreze că România este populata de oameni cu bun simț, ce își văd de treaba lor și aduc valoare peste tot pe unde merg.

Aliniată și cu activitatea Asociației “Women for a Better Society”  ce are în misiune susținerea femeilor care își asuma responsabilitatea reprezentării noastre și pe plan politic, am ales să dedic următoarea perioadă, mai întâi învățării temeinice despre ce înseamnă și ce responsabilități suplimentare implica fiecare rol politic, în paralel cu susținerea din toate puterile și cu toate competențele care le pot fi de folos pe această cale, candidaților care și le asumă chiar acum, din intenția unui bine mai mare.

Sunt perfect conștientă că avem în țara noastră oameni valoroși, cu mult mai multa experiență decât mine la acest moment, în luptele din fața și din spatele controversatelor culise ale arenei politice, care merita susținuți de noi toți cu tot ce putem fiecare.

Și așa m-am întrebat: dacă nu ca politician, cu ce altceva pot ajuta, utilizând tot ceea ce îmi oferă aceasta platformă ce se creează la nivel de viziune și misiune la intersecția tuturor acestor proiecte, organizații și grupuri de acțiune remarcabile? Cum as putea contribui mai amplu la creșterea vizibilității, recunoașterii, puterii, aprecierii femeilor din țara noastră?

Aș putea în primul rând să dau voce preocupărilor, intereselor și planurilor de dezvoltare a acestei categorii sociale și economice numită Femeia Antreprenor căreia ii aparțin. Pentru că mă regăsesc adesea în rol de lider de echipe, mi-am creat propria arie de activitate și entitate juridică, ipostaze din care întâmpin la rândul meu, problemele cu care ne confruntam noi toate în această economie care pare mai degrabă opusă decât susținătoare pentru evoluția și bunul trai în aceste timpuri.

Sigur că suntem diferite și că avem fiecare nivelul nostru de expertiza și impact în societate. Diferă și rezultatele obținute și obiectivele pe alocuri.

Cu siguranță ce ne aseamănă si ceea de ne poate uni în inițiativele noastre pe mai departe, este faptul că în fiecare zi dam tot ce avem mai bun pe toate planurile și încă mai speram că o să fie mai bine, aici, în tara noastră.

Așa că dintre toate ofertele primite, am ales să fiu Vocea REPER pentru Femeile Antreprenor, în calitate de simplu cetățean, fără culoare politică, dar cu lumina credinței că omul sfințește locul. Încep să mă pregătesc cu mult drag pentru lansarea acestui proiect care mă inspira, în colaborare cu femeile inspirante și foarte active în societate, care susțin proiectul “România la feminin”. Vă mulțumesc pentru aceasta onoare și sper din toată inima să aducem împreună și mai multa valoare tuturor.

În vederea reușitelor noastre, mă bazez în primul rand pe credința de nezdruncinat în noi, în intențiile noastre bune și învățămintele noastre din vieți întregi de muncă și sacrificii. Apoi am încredere în structurile pe care le avem deja construite și pe care le vom crea în continuare pentru a susținere creșterea noastră și dezvoltarea proiectelor în care ne implicăm.

Împreună cu siguranță facem o lume mai bună. Prin multă muncă, dedicare, implicare activa, cu tot sufletul. Lucrând cu respect, recunoaștere și recunoștință aducem în lume mai multă Apreciere.

Implicându-ne cu tot ce avem mai bun fiecare, aducem în toate proiectele noastre și mai multă Măiestrie, profesionalism și producem un impact benefic din ce în ce mai mare.

Obținând rezultate cu mai multa ușurință și bucurie, trăim în multă Armonie, pe care o împărtășim cu toți ceilalți. Așa expandăm reușitele, multiplicăm colaborările și promovam modele demne de urmat pentru cei care le doresc în viață și în societate.

Cu aceasta ocazie salut și susțin inițiativa creatorilor proiectului “Emblematic România” care urmărește construirea unui brand de țară mai puternic și mai vizibil, axat pe valorile reale ale țării noastre, menit să ne aducă în timp, recunoașterea pe plan internațional, pe care o meritam din plin pentru lucrurile bune și bine făcute de români.

Apropo de români cu har și foarte muncitori, pentru că sunt atrasa inexorabil de cei care fac mult bine pe unde sunt și am întâlnit mulți oameni valoroși în cariera mea, am avut mereu atenția focusata pe descoperirea profesioniștilor care vibrează cu valorile noastre. Astfel încât am putut crește în timp, o echipă frumoasă de oameni cu suflete imense, care să fie în primul rând fericiți să contribuie celorlalți și să își găsească împlinirea misiunilor lor alături de noi.

Așa avem acum posibilitatea de a îi susține împreună pe oamenii care vin către noi, prin abordări și metodologii din sfere diferite de specializare, fiecare reprezentată de experți multiplu certificați, acreditați și recunoscuți pentru rezultatele lor extraordinare. Prin Life Coaching, Team Coaching, Leadership Coaching, consultanță și training, cu o gama larga de programe care pot fi parcurse în ritmul propriu, susținem dezvoltarea personală, profesională, a echipei și a organizației sau a propriei companii, cu sesiuni individuale, de grup, on-line sau față în față. De câteva ori pe an, ne întâlnim în locuri frumoase din țară  și din lume, în cadrul unor evenimente tip Team Building și Retreat, care chiar oferă experiențe AMAzing.

Fiecare dintre membrii echipei noastre susține prin voluntariat proiecte în educație, formarea adulților si dezvoltare profesională continuă. Ne inspiră conexiunea cu cei care au mai puțin și totuși vor să muncească mai mult pentru a se autodepăși.

În educație deschidem anul acesta cu proiectul dedicat mentoratului, coachingului și trainingurilor de pregătire pentru viata și cariera liceenilor selectați de către Fundația Florina Manea pentru dreptul de a Visa, în parteneriat cu Ziarul News și cu implicarea unei întregi echipe de coachi profesioniști și în formare, formatori, traineri și specialiști în domenii complementare din cadrul AMA Leadership Academy.

În domeniul coaching-ului dedicat dezvoltării liderilor, îmi doresc ca prin fiecare proiect și activitate, să continui să împlinesc misiunea asumată atât în calitate de practician, cât și ca formatoare de specialiști în domeniu : aceea de a contribui la depășirea cât mai rapidă a provocărilor din calea manifestării întregului potențial al oamenilor remarcabili care conduc schimbarea și fac diferența în domeniile lor de activitate.

Majoritatea clienților mei din acești 25 ani de activitate fiind compusă din femei care deja fac o diferență majora în domeniile lor de activitate, eu personal voi continua să le susțin cu prioritate, prin programe specializate, de consultanță, formare profesională, leadership coaching și mentorat, care să le aducă valoare multiplicată, cu impact benefic de la persoane la organizații întregi. Este cea mai mare bucurie să lucrez alături de aceste femei puternice și dinamice care formează viitorul.

Iar viitoarele antreprenoare vor beneficia de programe de Mentorat realizate în parteneriat cu organizații mature și asociații dedicate, prin care tinerele sa aibă acces la experienta celor care au reușit deja, învățând accelerat despre oportunitățile și capcanele fiecărei arii de activitate în care vor sa se specializeze.

Toate cele 26 de programe personalizabile pe care le oferim, sunt concepute să evolueze odată cu peisajul în schimbare, asigurându-ne că femeile lider sunt echipate cu abilitățile și mentalitatea necesare pentru a prospera în lumea dinamică în care trăim. Astfel, multiplicăm oportunitățile de dezvoltare și obținere a  rezultatelor dorite de fiecare, susținând expresia individuală a fiecărei femei care are obiective ambițioase și curajul de a vrea să le și îndeplinească.

Iar pe planul inspirant al leadership-ului organizațional, fiecare dintre rolurile pe care le am îmi dau ocazia de a interacționa autentic cu femeile care au impact major în societate și de a contribui la dezvoltarea organizațiilor extraordinare de femei puternice, care inspiră, motivează și susțin creșterea oamenilor, echipelor, organizațiilor și comunităților din care fac parte.

Aici este musai să aplaud activitatea tuturor membrilor din toate timpurile și să recunosc la nivel de profesionalism în Coaching acele organizații pe care le respect și cu care colaborez frumos în misiunea de a menține cele mai înalte standarde de excelență în coaching:

 • Asociația ARC-Pro pentru Coaching Profesionist din România, a cărei foarte onorată Președintă sunt, organizație care strălucește prin faptul de a fi printre primele creatoare ale standardului profesional pentru meseria noastră în Europa și catalizatoare principală a dezvoltării coachingului românesc la nivel profesionist din ultima decadă,
 • ce urmează să finalizeze și formal anul acesta, fuziunea istorica cu unul dintre cele mai puternice organisme de acreditare a coachilor profesioniști la nivel global, European Mentoring and Coaching Council (EMCC România)
 • și desigur, International Authority for Professional Coaching  &Mentoring (IAPC&M) un alt organism cu reputație la nivel de excelentă în acreditare, care recunoaște nivelul de profesionalism al celor care fac cariera din misiunea de a contribui în cel mai potrivit mod vieții și carierelor clienților de Coaching, institut prestigios care mi-a făcut onoarea recunoașterii și reconfirmării anuale din ultimii 5 ani a statutului de Maestru în Coaching Acreditat International (AMC).

Așadar, 2024 este deja un an de creștere continuă, colaborare la noi nivele, uniune a sufletelor ce simt la fel și transformare profundă către mult mai bine pe toate planurile.

Pentru a reuși este mare nevoie de servicii la nivel de excelență, implicare cu trup și suflet în tot ceea ce tine de viață noastră, prezență activă și benefică în viețile celorlalți și multă iubire, atât pentru sine cât și pentru cei din jurul nostru

Împreună, vom naviga prin provocări, vom sărbători victoriile și ne vom împuternici reciproc să atingem noi înălțimi. Fie toate acestea manifestate prin Apreciere, cu Măiestrie și întru Armonie.

Până ne reauzim, revedem și reîntâlnim, vă îmbrățișez cu toată inima,
Ana-Maria Alexandru (AMA pentru prieteni)

Alătură-te Conversației

Vă invit să vă alăturați conversației: ce îți dă putere și ce ai nevoie să manifești cq femeie și ca Lider? Care sunt aspirațiile voastre pentru 2024 și cum vă imaginați călătoria voastră de creștere personală și profesională? Cu ce vă putem contribui noi în această călătorie în propria dezvoltare?

Haideți să ne conectăm, să împărtășim, să ne inspiră și să ne susținem reciproc! Împreună suntem cu mult mai puternice și cu siguranță, mult mai fericite.Credit foto: freepik.com

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de utilizare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici.

Privacy Settings saved!
Privacy Settings

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

These cookies are necessary for the website to function and cannot be switched off in our systems.

In order to use this website we use the following technically required cookies
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

We use WooCommerce as a shopping system. For cart and order processing 2 cookies will be stored. This cookies are strictly necessary and can not be turned off.
 • woocommerce_cart_hash
 • woocommerce_items_in_cart

Decline all Services
Accept all Services